Обидени на Борисов пенсионери излязоха на протест

Сн. БГНЕС

Пенсионери, възмутени от изказването на Бойко Борисов, че са изяли фискалния резерв, излязоха в четвъртък на протест пред Министерския съвет. Те издигнаха плакат с надпис “Бате Бойко, не сме канибали, а сме много гладни и бедни“. Един от протестиращите пък обяви, че през последните години 250 000 пенсионери са умрели от глад.

Според пенсионерите единственото увеличение на пенсиите, което се случи по време на кабинета "Борисов" е подигравка с тях. "Увеличиха ми пенсията със 7 лева. По-добре да не ни се бяха подигравали така", коментира една от пенсионерките, дошли пред сградата на Министерския съвет, цитирана от БГНЕС. Възрастните хора поискаха и възможността да имат достъп до медицински грижи и лекарства, които да могат да си позволят с ниските си пенсии.

"Жена ми е строителен инженер с 38 години трудов стаж, а получава пенсия от 145 лева. Ако не си помагаме с това, което произвеждаме сами на вилата, няма как да ни стигат парите нито за храна, нито да си плащаме сметките", заяви друг пенсионер.

"За 37 години трудов стаж, от които 22 години на кран, Иван Костов ми даде 59 лева пенсия. НДК аз съм го строила. Поликлиниката в "Младост" – също", обясни на свой ред възрастна жена и поиска да бъде вкарана в затвора, за да я “храни държавата“.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?