Обилен сняг затвори Колизеума в Рим

Обилен снеговалеж накара властите в Рим да затворят в петък за посетители Колизеума, древния римски форум и Палатинския хълм, съобщиха световните агенции.

Снегът, който е рядкост за италианската столица, достигна по обед 40 см в северните покрайнини на града и причини задръствания. Според метеорологичните прогнози снеговалежът ще се засили през деня и през нощта, а в събота се очаква да отслабне.

Управата на Колизеума заяви, че историческите обекти са затворени за посетители, за да се избегнат евентуални злополуки от подхлъзване.

Бяла пелена покри много от забележителностите на града, включително площад "Свети Петър" и фонтана “Треви”. Кметът Джани Алемано инструктира училищата да останат отворени днес и утре, но да няма занятия, така че децата, които не могат да дойдат заради лошото време, да не изостанат с материала. Той каза, че едва 5 процента от учениците са отишли на училище в петък.

Последните големи снеговалежи в Рим са били през 1985 и 1986 г.

В Северна Италия снеговете и студовете предизвикаха затруднения в движението на влаковете, блокираха шосета и доведоха до прекъсвания на електричеството. На някои места температурата падна до минус 22 градуса.

Споделяне

Още от Свят

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?