Обирджията на инкасото в Пловдив се предаде

Обирджията на инкасото в Пловдив се предаде

Охранителят Георги Енев, който преди 2 седмици изчезна с близо 1,5 млн. лв. от инкасовия автомобил, се е предал в прокуратурата, съобщи в четвъртък вътрешният министър Цветан Цветанов. Енев се е предал в Пловдив, а от прокуратурата са му връчили обвиненията, които му бяха повдигнати в негово отсъствие.

След това Енев е задържан в следствения арест, а в петък прокуратурата ще поиска постоянното му задържане под стража. До развръзката в издирването се стигнало около 16 ч в четвъртък, когато в прокуратурата дошъл адвокат. Той казал, че защитава Енев, който иска да се предаде. Това се случило няколко часа по-късно.

Седмица след изчезването на Енев Цветанов го призова да се предаде. "Ако го направи и върне парите, това ще облекчи положението му", обеща тогава вицепремиерът.

"В един бъдещ процес това, че се е предал би могло да бъде облекчаващо обстоятелство, но укриването би могло да се счита за отежняващо обстоятелство. На този етап е рано да се говори за съдебния процес срещу Енев", обясни заместник-окръжният прокурор на Пловдив Галин Гаврилов.

Според обвинението Енев, като длъжностно лице – охранител инкасо във фирма "Г4С Секюрити Сървисиз България" АД, е присвоил чужди пари – 1 470 000 лева, собственост на "Райфайзен банк", "Юробанк" и "Прокредит банк".

Споделяне

Още по темата

Още от България