Обиски в домовете на кандидат-депутати на ДПС във Велико Търново и Свищов

Полиция е обискирала дома на 12-ия в листата на ДПС във великотърновския избирателен район Илданай Ахмедов заради съмнения за купуване на гласове, съобщи ТВ7 в петък.

По случая е образувано досъдебно производство, но Ахмедов няма как да бъде привлечен като обвиняем, защото има имунитет. Очаква се да бъдат повдигнати обвинения на двама души, за които се смята, че имат връзка със случая - председателя на Мюсюлманското настоятелство в региона Генчо Конов и сина му Рамафан Аталай, съобщава още ТВ7.

В същото време Нова телевизия съобщи, че има задържани четирима души при полицейска акция в ромския квартал на Ямбол. Акцията е по сигнал за купуване на гласове. МВР не съобщава за коя партия са работили четиримата, но по неофициална информация отново става дума за хора на ДПС. Обискиран е дома на четвъртия в листата Иван Тодоров.

Полицията е действала по сигнал за търговия с гласове в навечерието на изборите. От Областната дирекция на МВР в Ямбол заявяват, че полицейската операция се провежда и на други места в региона, а резултатите от акцията ще бъдат обобщени по-късно, съобщава Нова телевизия.

Преди няколко дни служебният вътрешен министър заяви, че има данни за висши политици, които са купували гласове чрез свои представители в малцинствени махали.

В петък сайтът tribali.info съобщи, че е задържан и бившият кмет на Криводол Йордан Желязков за купуването на гласове във Врачанска област. Арестът е бил извършен в четвъртък заради свидетелски показания, че той обикаля по къщите и предлага пари, за да се гласува за определена партия.

Споделяне

Още от Избори 2014

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?