Областен от "Атака" иска оставката на заместника си от ГЕРБ

Илиан Тодоров

Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров е поискал оставката на един от заместниците си - Николай Николов. Причината е, че Николов не подел на работа, съобщиха от пресцентъра на областната администрация.

Илиан Тодоров е от квотата на "Атака". Той беше депутат от партията и участва в нахлуването на Волен Сидеров в НАТФИЗ през есента на 2015 г. Николай Николов пък е от квотата на ГЕРБ в политическия кабинет на областната администрация. Той беше шеф на областната дирекция на полицията - София и през 2012 г. беше освободен заради гавра с арестант.

Сега Илиан Тодорв иска оставката на оставката на Николай Николов "заради постоянно неизпълнение на служебните задачи и неявяване на работа".

"За последните 5 календарни месеци при 102 работни дни, Николов се е явил на работа само 42 работни дни, в които влизат 19 дни отпуска. Реално на работните си задължения в областна администрация на Софийска област Николов е "посветил" 23 работни дни.", пише в съобщението на областната администрация.

Уточнява се, че данните за работните дни на Николов са отчетени чрез входно-изходната система за електронно чекиране в сградата на администрацията.

"В този случай Тодоров пита Министерски съвет защо на Николов се плаща заплата и така ли се харчат парите на данъкоплатците?! Областният управител пита и дали в някоя друга държавна администрация съществува такъв прецедент?!", завършва прессъобщението.

От ГЕРБ засега не коментират случая.

От областната управа обясниха, че Николов все още не е подал оставка.

Заместник областните управители, както и областните управители се назначават и освобождават от премиера.

Споделяне

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?