Областни организации на СДС призоваха напусналите партията депутати да излязат от парламента

Областни организации на СДС настояват депутатите, които след Иван Костов напуснаха партията, да напуснат и парламента, съобщи пресцентърът на СДС.

Вчера 27-те народни представители, които се очаква да учредят нова партия, заявиха, че остават в парламента. По повод обвинението на Надежда Михайлова, че напускайки СДС, 27-те начело с Иван Костов са решили да останат в парламента и така подменят вота на избирателите, вчера Костов ѝ отговори писмено по следния начин: "През 2001 г. хората гласуваха за ОДС, на които съм председател, а не за СДС, начело с Н. Михайлова. Ето защо, с оставането ми в парламента, вотът на хората се запазва".

Областният съвет на СДС - Враца настоява за напускането на Асен Агов, областният съвет в Стара Загора - за Йордан Соколов и Стефан Мазнев, областният съвет в Ловеч - за Владислав Костов, областният съвет в Бургас -за Петър Жотев, посочва пресцентърът на СДС.

В декларациите на съответните съвети се казва, че тези депутати вече не могат да представляват своите избиратели и се изразяват несъгласие с тяхното поведение.

Според СДС - Враца постъпката на Асен Агов противоречи на принципите на християндемокрацията и престъпва всички морални норми в политиката.

"Смятаме, че достойното човешко и политическо поведение изисква с оглед новата ситуация да напуснете Народното събрание", се казва в писмото на СДС -Бургас до Петър Жотев, цитирано от "Раковски" 134.

Организацията припомня негово изказване от 2001 година, в което Жотев заявява, че "депутати от СДС, които влязат в парламента, да го зарежат, ако сменят синята идея". Според ръководството на СДС в Бургас действията на Петър Жотев ще оставят града без представител в парламента. Организацията настоява да влезе следващият от листата на СДС, за да има кой да защитава интересите на гражданите.

Според СДС - Стара Загора напускането на депутатите Й. Соколов и С. Мазнев би било честното поведение, както към избирателите, така и към СДС, "който им е дал всичко, което може да желае един политик".

Аргументирайки решението на 27-те да не напускат парламента, вчера Екатерина Михайлова каза, че както 2001 г., така и сега, е важна каузата. Тогава хората гласуваха за определени идеи и принципи, и ще продължим да ги отстояваме в парламента, добави тя.

Онези, които разбиха СДС, са в момента на "Раковска"134 и те носят отговорност за всичко, което става, бе мнението на Асен Агов.

Споделяне

Още от България