Областният шеф на софийската полиция подаде оставка

Областният шеф на софийската полиция подаде оставка

Директорът на Областната дирекция на полицията (ОДП) - София главен комисар Стоян Стоянов подаде оставка. Това съобщи самият той пред Mediapool в петък. В понеделник министър Румен Петков ще се произнесе по депозирания рапорт за напускане на системата на МВР.     

Оставката на Стоянов идва няколко часа след изявлението на Петков пред столичен ежедневник, че ще потърси отговорност от областния директор на софийската полиция, защото е спестил важна информация по случая с изчезналия хърватски гражданин Иван Може. Според министъра в кръчмата, в която Може бе видян за последно, е имало полицай, а Стоянов не е докладвал за неговото присъствие.

Пред Mediapool главният комисар обясни, че когато доверието от него е снето той е длъжен да подаде рапорта си за напускане.

Стоянов отхвърли възможността да остане в системата на силовото министерство, ако бъде освободен. Все пак съществува възможността напускането му да се отложи, тъй като министърът заявил, че ще си помисли до понеделник дали да приеме рапорта или не, независимо от заканата пред вестника.

В последните месеци освен със случая “Може” ОДП – София влезе във фокуса на вниманието с работата по убийството на елинпелинския кмет Янко Янков, което не е разкрито, а първоначалните лансирани версии не бяха достатъчно сериозни.

Преди тези случаи в областната дирекция бяха извършени и няколко вътрешни проверки, чийто резултати не са оповестявани официално.

Споделяне

Още от България