Областният управител на Ловеч оглавява пътната агенция

Георги Терзийски

Областният управител на Ловеч Георги Терзийски ще поеме поста председател на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" на мястото на подалия оставката си заради хаоса с електронните винетки Светолслав Глосов.

Според информация на бТВ Терзийски ще бъде освободен от поста си на редовното заседание в сряда, а малко по-късно назначението му ще бъде разписано от регионалния министър.

Представителите на пътния бранш коментираха пред БНР, че назначението на Терзийски не е съгласувано с тях. Те обаче посочват, че съставът на ръководството трябва бързо да се попълни заради факта, че решенията се взимат с мнозинство.

В момента Пътната агенция не може да извърши нито едно плащане за зимно поддържане на пътищата без попълнен състав на Управителния съвет.

47-годишният Терзийски е икономист и юрист, според визитката му от сайта на областната управа на Ловеч, откъдето е родом. Завършва висшето си образование в русенския университет „Ангел Кънчев. От 1996 до 2002 година е работил в инспектората на Агенция по заетостта 1996 г. – 2002 г., до 2009 г. е бил шеф на дирекция Инспекция по труда в Ловеч, а след това до 2014 година е работил в частиня сектор и е управлявал предприятия за производство на метални изделия.

Реално Терзийски досега не е имал досег с пътния бранш.

Споделяне

Още от Бизнес