Областният управител на София напуска "Атака" след скандал и побой

Областният управител на София напуска "Атака" след скандал и побой

Областният управител на София Илиян Тодоров обяви, че напуска "Атака". Той направи това със съобщение, разпространено от БТА.

"Официално вече не съм част от "Атака". Истината е, че аз никога не съм бил член на партията. Последните 10 години от живота ми минаха в работа за "Атака", работа, на която посветих цялото си време", пише Тодоров.

От съобщението му се разбира, че е готов да си подаде и оставката като областен управител, но все още не е взел окончателно решение:"Относно оставката ми като областен управител, която както знаем, всеки носи джоба, уверявам ви, ще бъде плод на обмислено решение".

"Честно да Ви кажа, мислех да си дам оставката (…) Сега, като се замислям, защо трябва да им правя това удоволствие?", коментира по-късно той.

Тодоров разказа във вторник пред бТВ, че решението му да напусне "Атака" е резултат от политически скандал и физически сблъсък с пиян служител на Волен Сидеров от партийната телевизия.

Областният управител е бил поканен на среща в столичен ресторант от лидера Волен Сидеров. Там възникнал скандал, при който оператор от партийната телевизия "Алфа" го ударил.

От думите му стана ясно, че до физическия сблъсък се е стигнало след размяна на остри реплики със зам.-председателя на партията Десислав Чуколов. "С г-н Чуколов се караме за какво ли не от 2 години насам. В случая ставаше въпрос за листите за народни представители на последните избори: "Ти (Чуколов) като беше първи в София, аз отговарях за Благоевград, защо не бях първи в Благоевград? Как се уреди да си първи в София?". Ние си имаме с него много търкания", разказа Тодоров.

По думите му всички останали застанали на страната на Чуколов.

Илиан Тодоров отбеляза, че от "Атака" отричат високопоставени активисти на партията да са участвали в скандала в ресторанта и вероятно и персоналът сега ще твърди същото: "Аз там пари не харча, други харчат…". Той все пак няма да търси отговорност от ударилия го: "Момчето, което ме удари, беше доста пияно".

"Не смятам, че за 10 години работа в "Атака" заслужавам такова отношение. В този случай не остава нищо друго, освен да се разделим по този грозен начин", коментира Илиан Тодоров.

В 42-рото и 43-тото Народно събрание Тодоров беше депутат от "Атака", беше и технически секретар на партията. През 2017 година той стана областен управител на София.

Споделяне

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?