Областният управител на София отказва да напусне поста си

Новият облестен управител на София Веселин Пенев заяви, че няма да се оттегли и да подава оставка, защото чувства, че има необходимата професионална подготовка за този пост.

За оттеглянето му призоваха от Патриотичния фронт, тъй като Пенев е издигнат от партията на Корман Исмаилов от Реформаторския блок. Пенев заяви, че е готов да се срещне с Валери Симеонов, ако той поиска такава среща.

"Отдавам го на това, че Валери Симеонов има изключително кратък политически опит, реагира реактивно. Постави се в ситуация, в която всички се опитваме да му съчувстваме и правим всичко възможно да излезе по най-добрия начин от нея и да не продължава да настоява, че съмненията са някакъв повод за конкретни действия", каза Пенев.

Съветвам колегите си да пренасочат усилията си към далеч по-градивни неща, а не до това да бъдат сведени нещата до личностни взаимоотношения и обвинения, които нямат никаква принципна основа или фактологическа основа, заяви той. По думите му от 1989 г. се занимава активно с политическа дейност, създавайки първия синдикат "Отбрана" към КТ "Подкрепа". Минал съм през всички стъпала на консултантската политическа дейност. Сега по този лековат начин да се свеждат нещата до проблеми, свързани с една или друга персона, е несериозно, каза още той.

Споделяне

Още от България