Облекчава се достъпът до Витоша за леки коли през уикенда

След спирането на лифтовете на Витоша от събота Столичната община облекчава досътъпа за леки коли до планината. Според сега действащата наредба забраната за качването на автомобили на Витоша важи в интервала от 8 до 17 ч. Въпросът е, че досега нямаше контрол върху спазването ѝ. Сега забраната ще важи само за часовете от 11 до 14, а контолът ще се извършва от екипи на КАТ и общинска полиция.

Ограничението е за пътищата в парк "Витоша" в участъците от Драгалевци до Щастливеца и от Бояна до Златните мостове, съобщи Центърът за градска мобилност. Забраната важи само за почивните и празничните дни.

За да могат желаещите да стигнат до планината "Столичен автотранспорт" пуска нова автобусна линия 266 на цена от 4 лв. в едната посока и 6 лв. в двете. Автобус 266 ще тръгва от началната станция на Симеоновския лифт и ще спира на обръщалото в Драгалевци.

Линията ще работи през почивни и празнични дни от 8 до 17 ч. при наличие на пътници. През цялата седмица ще се движи автобусна линия 66 – от "Хладилника" до хотел “Морени” - на 200 м от “Алеко”. Цените за тази линия са същите като на 266.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?