Облекчават се условията за национални доплащания на животновъдите

Облекчават се условията за национални доплащания на животновъдите

Улеснява се усвояването на субсидиите по националните доплащания за животновъдите, съобщиха в понеделник от Държавен фонд "Земеделие". Скъсява се срокът за запазване на определен брой от записаните в заявлението за помощи животни, както и се намалява задължителният процент на отглеждания добитък.

Досега фермерите получаваха държавна субсидия по схемите за национални доплащания, при условие да задържат 90% от броя на подадените в заявлението животни при едър рогат добитък и на 100% при дребен рогат добитък, като периодът на задържане беше до края на месец ноември в годината на кандидатстване.

 

Вече изискването за запазване на отглежданите животни е намален на най-малко 100 дни от деня, следващ последния ден за подаване на заявленията за подпомагане и условието за задържане на броя животни вече е 80% и за двата вида добитък..

 

Освен това при схемите, свързани с производство, изискването за притежаване на индивидуална млечна квота вече е най-малко до 30 ноември в годината на кандидатстване.

 

Тези промени в сила при кандидатстването за 2012 г. и целят улеснено усвояване на помощите за целия бранш животновъдство, посочват от земеделския фонд.

Споделяне

Още от Бизнес

Одобрявате ли новия правителствен план за справяне с Covid?