Обмисля се създаването на обща военна бригада на България, Румъния и Украйна

Обмисля се създаването на обща военна бригада на България, Румъния и Украйна
Вицепремиерът на Украйна Павло Розенко определи идеята за създаването на съвместна военна бригада между България, Румъния и Украйна като "много своевременна и правилна", а страната ни - като надежден партньор.
 
На въпрос как вижда ролята на България в тази военна бригада, Розенко посочи, че ”от една страна тя има ролята на надежден партньор, от друга е държава, която винаги е поддържала Украйна и нейната териториална цялост”. 
 
”България премина през този път на реформите, по който сега върви Украйна, в това число и реформите в армията. Затова вашият опит ще ни бъде от голяма полза”, каза Розенко пред БНР.
 
 
Украинският вицепремиер казва още, че новият кабинет на страната има всички шансове да осъществи необходимите реформи, което би довело и до успокояването на обстановката в източната част.
 
”Да, ситуацията на изток наистина влияе на социално-икономическото положение в цяла Украйна. Същевременно, не трябва да търсим причини, за да не проведем реформите. Именно тяхната реализация и повишаването на жизнения стандарт би показало, че Украйна се развива интензивно и европейският избор е бил правилният стратегически курс”, посочи той. 
Споделяне

Още от България

Започна кампанията за предсрочните избори. Ще променят ли нещо те?