Обмислят се още визови облекчения за руските туристи

Обмислят се още визови облекчения за руските туристи

Премиерът Бойко Борисов съобщи, че до няколко дни руският министър на туризма ще посети България.

"Винаги сме имали една предвидима и приятелска към всички политика, като се надявам, че това беше оценено. Тази година, този отлив на туристи, ще бъде преодолян”, посочи Борисов.

Той отбеляза обаче, че като външна граница на ЕС България има определена визова политика.

"Ние и в момента издаваме безплатни визи на организираните групи туристи. Ние имаме проблем с издаването на визи на вход и нашите юристи търсят начин за облекченото им издаване", посочи премиерът.

Той добави още, че европейските санкции срещу Москва и контрасанкциите са се отразили на нашия туризъм, но винаги сме имали приятелско отношение към всички партньори.

"Тероризмът е факт, заплашва редица туристически страни и ние трябва да балансираме много внимателно между нашите интереси и изпълняването на ангажиментите, с цел да си върнем туристите в нашите курорти. Добре е да се помисли и за повишаване на качеството на туристическите услуги", препоръча Борисов.

По думите му, страната ни трябва да бъде активна, за да си възвърне туристите, но призова туристическия бранш да помисли и за подобряване на качеството на услугите си.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?