Обновена е мрежата за ток в четири селища във Варненско

Обновена е мрежата за ток в четири селища във Варненско

Операторът на електроразпределителната мрежа в Североизточна България е инвестирал 320 хил. лв. в подмяната на въздушната мрежа на четири селища във Варненско, съобщи на "Електроразпределение Север" в петък.

При рехабилитацията голи проводници ниско напрежение са били подменени с над 35 хиляди метра усукан изолиран проводник в градовете Девня и Суворово, и селата Пчелник и Есеница, разположени съответно в община Долни чифлик и Вълчи дол. Това гарантира по-висока сигурност на доставките на електроенергия преди предстоящия зимен сезон.

Изолираните въздушни електропроводи изпълняват същата функция, но не се влияят толкова от атмосферни условия като виелици и обледявания. С обновяването на мрежата са подменени и 36 бетонни стълба по трасето на кабелните линии. Извършен е монтаж на електромерни табла и ново присъединяване на близо 250 потребители на електроенергия, посочиха от "Енерго-Про", в чиято група е мрежовият оператор "ЕР Совер".

Благодарение на извършената инвестиция 1200 клиенти на дружеството ще получават по-сигурно и надеждно електрозахранване, посоча се в съобщението.

Споделяне

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?