Обособяват се места за къмпингуване в горите

Къмпингът в горското стопанство "Гърмен"

Любителите на почивката на палатка или с каравана сред природата вече ще могат да се разполагат на специално обособени места за къмпингуване в горски територии, съобщиха от Министерството на земеделието и храните в петък.

Началото на определянето на нови зони за палатки и каравани е дадено от Югозопадното горско предприятие, което вече е създало такива територии в местността "Ливада Бачия” в Рила, на територията на стопанството "Белово", която е вилна зона и предпочитано място за отдих и туризъм. Местността "Вищерица” в Западните Родопи, в района на горското стопанство "Гърмен", е друга възможност за почиващите, които биха могли да си организират и велопоходи. Чудесно място за къмпингуване предлагат и държавните горски територии около язовир "Душанци", който е на територията на горското стопанство "Пирдоп", посочват от агроведомството.

В обособените за къмпинг зони са създадени базови условия за почиващите – поставени са сигнални ленти и указателни табели, кошчета за отпадъци, обезопасени и обозначени са местата, където единствено може да се пали огън. В зависимост от интереса Югозападното държавно горско предприятие има готовност да извърши подобрения.

Споделяне

Още по темата

Още от България