Обраха полицията

Обраха полицията

Материали по досъдебни производства и веществени доказателства са били откраднати от сградата на дирекцията на столичната полиция през нощта на 21 срещу 22 август или преди близо седмица, съобщиха от Върховната касационна прокуратура.

Съобщението за кражбата, която е била извършена, „без да бъдат разбивани врати или прозорци”, се прави чак сега, за да не се попречи на работата по „горещите следи” и на „първоначалните и неотложни следствени действия”, се казва в съобщението.

От пресслужбата на МВР отказаха всякакви подробности по случая под претекст, че щом върви разследване, не могат да правят каквито и да били коментари.

Не е ясно какви материали и по кои дела са задигнати и дали извършителите на кражбата са имали вътрешни съучастници.   

За извършеното престъпление е образувано досъдебно производство, което се наблюдава от прокурор при Софийската районна прокуратура. Въпреки ранния етап на разследването са събрани доказателства, установяващи механизма на извършване на деянието и сочещи към конкретно заподозрени лица, се казва още в съобщението от прокуратурата. Наблюдаващият прокурор участва непосредствено при провеждането на процесуално-следствените действия и осъществява пряко наблюдение върху дейността на разследващите органи.

Споделяне

Още от България