Образованите навън млади хора са големият шанс за България

Образованите навън млади хора са големият шанс за България
Качественото образование на младите трябва да бъде една от основните цели и инвестиции на обществото ни. България има реален потенциал и именно ние, новото поколение, трябва да реализираме европейското ѝ бъдеще. Говоря по този начин от опита, който имам, защото през годините на обучението ми в чужбина винаги съм искала да се реализирам в България.

Вътрешно знаех, че мястото ми е тук, в моята родина. Образованието, което съм получила, ми дава амбиция да се наложа като специалист, отговарящ на световните корпоративни стандарти. Вложеното в мен трябва да създава ползи за Силистра, за просперитета на българите.

 Галина Райчева: Не ме притеснява да бъда най-младият евродепутат

Галина Райчева е на 24 години и е магистър по маркетинг от Университета EADA в Барселона. Бакалавърска степен по международен бизнес придобива в European Business School в Лондон и специализира в Университета "Плеханов” в Москва. Средното си образование завършва във Fettes College, Единбург, Шотландия.

Има придобита квалификация по бизнес науки в Аглон, Швейцария и завършени курсове по бизнес и мениджмънт в Стратклайд, Шотландия. Галина спечели доверието на силистренци, които в нейно лице заложиха на младостта и доброто образование. Избраха в листата на НДСВ за предстоящите избори за Европейски парламент да ги представлява една очарователна млада жена, която е дълбоко свързана и обича родния си край.

Още

Будните деца трябва да бъдат мотивирани и да получат качествено образование в Европа, САЩ и другаде, но не за да останат там. Само тук, в България, си тежим на мястото.

Това е и едно от посланията ми по време на европейската кампания. На младите българи трябва да им се даде шанс да се образоват, а на тези, които са по света – да се върнат и реализират в България. Само така ще дойде истинската промяна и по-добър живот за всеки българин.

На Запад образованието е модерно, отговаря на изискванията за развитието на обществото, на бизнеса, на световните тенденции. Обучението се осъществява по модерни програми и методики, които дават възможност всеки да извади и разкрие най-доброто от себе си, да блесне най-ярко таланта му. Работи се в екип, като се насърчава развитието на индивидуалните качества и умения на младия човек.

Акцентира се върху практическата подготовка на студентите, като връзката с реалния бизнес е изключително важна, което е гаранция за успешната професионална реализация на студентите. Освен това обучението навън е и предизвикателство, да съумееш да се справиш сам в една различна и изключително конкурентна среда. Стремиш се да се докажеш, че си по-добър от другите. Това променя отношението ти, мотивира те.

В чужбина освен професионалното си развитие моделираш и определени морални норми и личностни ценности.

По време на обучението ми във Fettes College, Единбург, Шотландия, бях член на "Обществото на политиците” към колежа и едно от най-силните ми преживявания беше личната среща с Тони Блеър. Харизмата на бившия британски премиер, който също е възпитаник на този колеж, предопредели бъдещия ми интерес към процесите в обществото. И до днес помня думите на Блеър, че любовта към семейството, родината и приятелите са най-важното на този свят. Тази любов те мотивира да дадеш най-доброто от себе си.

Освен всичко друго, обучението навън дава възможност се запознаваш с различни култури, да си по-търпим към етноси и религии, към различието на хората.

Именно в чужбина преоткрих истинските измерения на благотворителността и отношението към хората в неравностойно положение.

Сигурна съм, че когато се докоснеш до различните култури и си достатъчно самостоятелен както в решенията, така и в отговорностите си, когато съумееш да се справяш сам в една изключително конкурентна среда, само тогава разбираш, колко е хубаво да се върнеш в България, да материализираш наученото в професионалната си практика и кариера.

Защото, колкото повече сме младите хора, които мислим по този начин, толкова по-бързо ще променим живота на семействата си, на града си, ще съградим новото поколение българи. Сигурна съм и вярвам в това!

Днешното време е на мобилните млади хора, които имат невероятната възможност да пътуват, да учат в чужбина, да придобият европейски опит и да опознаят чужди култури. Имам самочувствието на добре подготвен млад човек и съм амбицирана да вложа знанията и уменията си в добри начинания за България.

Споделяне

Още по темата

Още от ИЗБОРИ 2009

Какво очаквате да свърши служебното правителство?