Образователният министър няма да напуска кабинета ако РБ оттегли подкрепата си

Тодор Танев. Сн.БГНЕС

Министърът на образованието Тодор Танев нямал намерение да напуска поста си ако Реформаторският блок оттегли подкрепата си от правителството заради провал на съдебната рефрома. Това стана ясно от думите на министъра след заседанието на Министерския съвет в сряда.

"Желая да остана заради това, че водя политика, която е на Реформаторския блок, която е приета с доста преговори, когато се пишеше управленската програма на правителството. Реформите в толкова сложна и голяма система, като образователна, която е насочена към много далечното бъдеще, за разлика от други области, става за десетилетие или поне за години. Аз не съм политическо лице, аз съм административно лице и искам да си свърша началото на реформите, за да бъдат необратими назад и следващите, които идват след мен, да градят върху това, което правя", заяви Танев.

Министърът на правосъдието Христо Иванов от своя страна отказа всякакви коментари за продължаващите консултации относно съдебната реформа. Той не коментира дали е подвел премиера Бойко Борисов.

„Дали съм го подвел, или не, всичко това ще стане ясно в петък, когато ще бъде гласуването, или няма да бъде. Няма да коментирам нищо друго", допълни правосъдният министър.

Споделяне

Още от България