Обсъжда се единен фиш за таксите на граничните пунктове

Обсъжда се единен фиш за таксите на граничните пунктове

Мерките, които трябва да бъдат предприети за въвеждането на плащането с единен фиш на дължимите такси на Граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП), ще обсъди Междуведомственият съвет за координация на пограничния контрол. Предстои до седмица той да бъде свикан, каза пред журналисти в сряда неговият председател Николай Василев, министър на държавната администрация и административната реформа.

В момента различните такси при вход на границата (например за автомобил, за дезинфекцията му, винетки, застраховки, ако не са направени предварително, за транзит и др.) се плащат отделно. Въведе ли се единният фиш, ще намалеят  възможностите за корупция по границата, коментира министърът.

По думите му в рамките на четири месеца на ГКПП-ата могат да заработят такива гишета, но е необходима волята на всички ведомства.

Николай Василев изрази надежда да получи от бюджета за следващата година 4 милиона лева за областните управители, които да се използват за граничните контролно-пропускателни пунктове.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?