Обща стачка блокира Каталуня

Обща стачка блокира Каталуня
Демонстранти подкрепящи независимостта на Каталуния блокираха пътища и спряха влакове в хода на обща стачка срещу арестуването на министри в уволненото каталунско правителство и дейци на движението за отцепване на областта, съобщи Асошиейтед прес.
 
Блокирани бяха много от пътищата към големи каталунски градове, включително регионалната столица Барселона, и важни автомагистрали, съобщиха регионалните транспортни власти в Каталуния. 
 
През цялата сутрин е било нарушено движението по над 60 участъка от пътната мрежа.
 
Националната железопътна компания на Испания "Ренфе" заяви, че движението на пътнически влакове по десетки направления с било нарушено, след като протестиращи препречили релсите. 
 
Засегнати са били и няколко линии на високоскоростни влакове. 
 
Стачката не беше подкрепена от двата най-големи синдиката в Испания и не се съобщава да е оказала сериозно въздействие върху промишлеността или туристическия сектор, който е един от основните за региона.
 
Тя беше свикана от синдикалната организация Се Ес Се първоначално заради трудови въпроси, но сепаратистките партии и неправителствени организации призоваха работниците да се включат в блокадите, за да протестират срещу действията на Испания по отношение на Каталуния. 
 
В социалните мрежи беше съобщено за сблъсъци при опити на полицията да отстранява протестиращи. 
 
Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?