Общата акция на Бареков и Сидеров за саботаж на КСНС се провали

Лидерът на "Атака" стана "говорител" на новия политик

Волен Сидеров и Николай Бареков си стискат публично ръцете за втори път преди КСНС, след като преди десетина дни се срещнаха по повод сигнал на Бареков срещу Бойко Борисов.

Заканата на новия политик Николай Бареков да блокира президентството, ако не бъде допуснат да участва в заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС), остана на думи, а общата му акция с Волен Сидеров, целяща на практика да продали насроченото в сряда заседание, пропадна. Въпреки това Бареков успя да влезе в новините от протестния за София 20 ноември, заради зрелищното шоу, което се постара да организира, както и с "назначаването" на лидера на "Атака" за негов "говорител".

Поради засиленото полицейско присъствие бившият директор и водещ в ТВ7 не успя да изпълни заканата си заедно със съмишлениците си да "легнем с телата си" пред входа на президентството, въпреки че очаквано не бе поканен да участва на заседанието на КСНС.

Той обаче съобщи пред групата здрави момчета, доведени като негови симпатизанти, че определя Сидеров за техен "говорител".

Лидерът на "Атака", който провали предишния КСНС през юни, се съгласи да постави пред съвета искането на Бареков да участва в заседанието, както и в дневния ред да бъдат включени точки, предложени от него.

"Виждам ясни идеи, които ще внеса вътре, ще ги изчета, и ще настоявам да има представител", заяви Сидеров пред репортери. Според него имало законова възможност Бареков да участва в КСНС. Попитан дали допуска бъдеща коалиция с "България без цензура”, Сидеров отговори: "В момента не говорим за това, а за промяна, която да доведе до радикално ново управление на България, нов модел, и в икономически и социален план. Бъдещи политически сътрудничества е въпрос на след избори".

На заседанието на КСНС, свикано от президента Росен Плевнелиев, бяха обсъдени рисковете за националната сигурност, свързани с бежанската вълна и вътрешнополитическата криза.

Политиците и шефове на служби бяха посрещнати пред "Дондуков"2 от засилено полицейско присъствие, което да осигури достъпа им до входа, както и от стотина добре организирани едри демонстранти, предвождани от Николай Бареков.

Те посрещнаха участниците в КСНС с викове "Оставка" и освирквания, а предводителят им Бареков крещеше, че трябва да започне операция "Чисти ръце". Симпатизантите му насеха плакати срещу Бойко Борисов и СИК.

Самият Бойко Борисов не дойде на КСНС, а парламентарната група на ГЕРБ бе представлявана от заместника му Цветан Цветанов. Повечето участници в консултативния съвет обаче трябваше да влязат в президентството откъм служебния вход, заради стълпотворението пред централния, откъдето успя да мине само "говорителят" Сидеров.

Периметърът около сградата бе отцепен от жандармерия и полиция, които охраняваха присъстващите пред "Дондуков" 2 от другите паралелни протестни акции на жълтите павета.

Пред президентството се бяха събрали и редовните контрапротестиращи, искащи оставката на Плевнелиев.

Полицията не допусна планираната от Бареков "окупация", а по-късно хората му значително намаляха и накрая се разотидоха.

Споделяне

Още по темата

Още от България