Общественият енергиен съвет иска оставката на осветления като ДС-агент Божан Стоянов

Част от представителите на гражданската квота в обществения съвет към Министерството на икономиката, енергетиката и туризма поискаха осветления преди два дни като агент на Държавна сигурност зам.-министър по енергетиката Божан Стоянов да подаде оставка.

 

Макар президентът Росен Плевнелие да обяви при назначаването на служебния кабинет, че в него няма представители на структурите на бившите служби за сигурност, Комисията по досиетата обяви, че са открити документи, че Стоянов е такъв. Пет години по-рано на зам—министъра е била издадена бележка от Комисията по досиетата, че не е съпричастен на ДС, но сега се появили обратните данни.

 

Премиерът Марин Райков обяви в четвъртък, че засега не смята да отстранява Стоянов, а самият зам.-министър усърдно избягва отговор на въпроса дали е сътрудничил на ДС.

 

Ангел Славчев, Янко Петров и Дончо Дудев, познати от февруарските улични протести, отказаха дори да участват в насроченото за петък второ заседания на обществения енергиен съвет, ако на него присъства Стоянов. Тъй като зам.-министърът не се появи, заседанието все пак се проведе.

Споделяне

Още от България