Община Разград дава още милион за ремонта на "Лудогорец Арена"

Така ще изглежда новата трибуна на стадиона на "Лудогорец".

Община Разград ще отпусне още 1 млн. лева за реконструкцията на стадиона на футболния шампион "Лудогорец". Това съобщи кметът на града Денчо Бояджиев.

По негови думи в момента по съоръжението се работи денонощно за довършителните дейности по строителството на сектор Б, който ще носи името на защитника Козмин Моци.

Правителството на Пламен Орешарски отпусна 3 млн. лв. за ремонта на "Лудогорец Арена". Средствата са по публичната инвестицонна програма "Растеж и развитие на регионите", която беше премахната от правителството на Бойко Борисов.

На практика общината допълва недостигащото финансиране по поръчката. Търгът беше спечелен от фирма "ЕИС – Строителна компания" с цена от 3.33 млн. лв. без ДДС – почти същата спрямо прогнозната. Компанията е собственост на Евгени Руменов Огнянов и "БМФ Порт Бургас", собственост на братя Домусчиеви, които са собственици на футболния отбор "Лудогорец", сочи справка в Търговския регистър.

Срокът за изпълнение на поръчката е 180 дни и ако графикът бъде спазен, се очаква да приключи през февруари.

Компанията изгражда монолитна стоманобетонна конструкция, като над трибуните в сектор Б в момента се прави козирка от метална конструкция с покритие от ламарина и поликарбонат, покриваща две трети от площта над местата за зрители.

Ще бъдат обособени стъпаловидно разположени открити трибуни с 2355 седящи места и обслужващи помещения, разположени на две етажни нива под трибуните - съблекални, душови помещения, стаи за треньора, допинг контрол и др., както и технически, и помощни помещения за обслужване на стадиона, сервизни помещения за посетителите.

След този етап ще започне реконструкцията и на останалите сектори.

Цялостната модернизация на стадиона трябва да приключи до края на 2015 г., а прогнозната ѝ стойност е 20 млн. лева. За нея собственикът на "Лудогорец" Кирил Домусчиев обеща да даде 16 млн. лева и изиска останалите 4 млн. от общината и държавата.

Споделяне

Още по темата

Още от Спорт