Община Слатина ще разпореди на Пламен Георгиев да премахне навесите на терасата си

Бившият шеф на антикорупционната комисия може да обжалва решението

Община Слатина ще разпореди на Пламен Георгиев да премахне навесите на терасата си

Навесите на терасата на бившия шеф на антикорупционната комисия (КПКОНПИ) Пламен Георгиев са незаконни и трябва да бъдат премахнати. Това е окончателното решение на районната администрация на община Слатина, съобщи бТВ в петък вечерта.

Заповедта за събарянето им е подготвена и предстои да бъде връчена на спецпрокурора на 19 август. Той има право да я обжалва.

Нищо не се съобщава по отношение на барбекюто и сауната вдигнати на покривната тераса, която се ползва само от семейството на Пламен Георгиев.

Община Слатина е направила втора проверка на жилището на Пламен Георгиев, след като първото ѝ становище за незаконните постройки беше обезсилено от директора на строителния надзор в Столична община Влади Калинов. Заради това свое решение той загуби поста си, а кметът на Слатина извърши повторна инспекция на жилището на прокурора.

При нея районните инспектори от район "Слатина" са стигнали до същите изводи, които направиха и преди три месеца – близо 60 квадрата от навесите върху покрива на блока са без необходимите строителни книжа.

 

Бившият шеф на КПКОНПИ, който подаде оставка заради скандала с придобиването на жилището му с барбекю и сауна на покрива, ще трябва да премахне незаконно построеното за своя сметка до първите дни на октомври, съобщи бТВ. Тойй обаче има право да обжалва решението в съда.

Към момента не е ясно дали той ще се възползва от правото си да обжалва решението на районната администрация.

Неотдавна Пламен Георгиев коментира, че не се чувства виновен, защото е купил жилището с навесите, барбекю и сауна и не е знаел, че те са построени незаконно.

Споделяне

Още от България

Как оценявате кандидата на ИТН за премиер?