Община Царево успя да продаде парцел и на София

Столичният общински съвет реши в четвъртък да купи 8.3 дка в град Ахтопол срещу 805 000 лева на разсрочено плащане, които ще бъдат заплатени на община Царево. На терена има изградени бунгала, собственост на общинската фирма "Столичен електротранспорт". С мотив, че целта е да се провежда "социална политика", ГЕРБ подкрепи сделката.

В разразилия се по този повод скандал активно участие взе съветникът от НДСВ Владимир Каролев. Той обясни, че има земя наблизо и е запознат с обстановката. Преди три месеца името му изскочи и от скандалната сделка за продажбата на земята около плаж Корал в близост до Лозенец (отново община Царево).

Каролев се обяви против покупката на имота в Ахелой, като призна, че има земя съвсем наблизо, при това на първа линия, но не може да ѝ намери купувачи.

Според него цена от 96 лева на квадратен метър е неизгодна за имот на това място и обвини своите колеги, че основно искат да наливат пари в бюджета на община Царево.

Общинският съвет от ГЕРБ Екатерина Йорданова влезе в спор с Каролев като заяви, че парцелът се купува за "социални цели" и на бунгалата ще могат да почиват служителите на градския транспорт на София. ГЕРБ изтъкнаха, че купуването на този терен трябва да се разглежда и като инвестиция за времето, когато цените на имотите по морето няма да са толкова ниски.

"Вие сте или глупава, или глуха, за да не разбирате какво ви говоря", отвърна Каролев и видимо ядосан, излезе от залата.

Общинските съветници от ДСБ също гласуваха срещу сключването на сделката с аргумента, че това не е точният момент да се харчат близо 1 млн. лева за подобна цел. В крайна сметка с подкрепата на ГЕРБ, БСП, "Атака" и СДС сключването на договора бе одобрено.

Предложението бе внесено от зам.-кмета по финансите Минко Герджиков и шефа на финансовата комисия в СОС Орлин Алексиев (ГЕРБ). Парите ще бъдат платени от сметките на Специализирания общински приватизационен фонд. Мястото от 8.3 дка е разделено на 14 урегулирани парцела, върху които може да се строи.

Споделяне

Още по темата

Още от България