Община Ямбол влезе с рекорден преходен остатък от над 16.7 млн. лв. в новата година

Община Ямбол влезе с рекорден преходен остатък от над 16.7 млн. лв. в новата година

Община Ямбол е реализирала рекорден преходен остатък през миналата година в размер на над 16.7 млн. лв. Това е най-големият преходен остатък за последните 12 години и е над 6 пъти повече спрямо година по-рано, съобщиха от общината.

От тях над 12.35 млн. лв. са от местни дейности, като над 5 млн. лв. от тях са свързани с местните приходи, което също е рекорд за последните 12 години, се казва в съобщението. Останалите над 7.3 млн. лв. са от целевата субсидия, с която Ямбол беше подкрепен от правителството.

Остатъкът от делегираните от държавата дейности е над 4.4 млн. лв.

За сравнение остатъкът, прехвърлен в бюджета за 2020 г. от 2019 г. в частта за местни дейности, с който новото ръководство на Ямбол започна първата бюджетна година от мандата си, беше  над 2.6 млн. лв.

На базата на тези данни могат да бъдат направени изводи за това как са се управлявали средствата на данъкоплатците през изминалата 2020 година и да се сравни работата, свършена през в сложната епидемиологична обстановка, в която се намираме, с тази през 2019 г., посочват от община Ямбол, която при предишния кмет беше разтърсена от корупционни скандали.

Впечатляващите резултати се дължат на направените оптимизации на разходите, което дава възможност за реализиране на проекти в полза на гражданите, посочва кметът на града Валентин Ревански. .

Според него е явно, че явно община Ямбол правилно е планирала бюджета си, добре е изразходвала средствата и най-вече с по-малък разход са постигнати видими резултати.

"Добрият преходен остатък ни дава увереност, че през тази година ще имаме възможност да изпълним повечето проекти, които сме планирали. Винаги съм смятал, че резултатите в цифри са най-точни и най-показателни за оценка на  работата във всяка една сфера - било то в управление на семеен бюджет, частна фирма, община или друг вид организация. Благодаря на всички, които ни се довериха. Надявам се, да сме оправдали доверието и очакванията ви", казва кметът Валентин Ревански.

Споделяне

Още от Бизнес