Общинар от Варна се снима пред горящия ресторант в “Златни пясъци”

Пожарът, който миналата нощ изпепели заведението "Старата къща" в курортния комплекс "Златни пясъци" и намиращите се наблизо магазини, най-вероятно е предизвикан от неугаснало барбекю. Това съобщиха неофициално от противопожарната служба във Варна. Пламъците са обхванали околните магазини – един за търговия на дрехи и друг за цигари и алкохол. Огънят се е прехвърлил и върху открит бар с камъшен покрив, съобщава Дневник.

Ресторантът, който съществува повече от 20 години, е собственост на "Златни пясъци" АД. Той е бил нает от известния във Варна бизнесмен Здравко Александров, известен с прякора си Ръчичката.

По информация на “Дневник” снимки на пожара се появили още в ранните часове на деня във Фейсбук профила на 28-годишната дъщеря на Александров - Благомира. Тя е общински съветник от коалиция "Варна утре"(ВМРО, Гергьовден, Новото време, БНД).

Фотоалбума си от мястото на събитието Александрова е озаглавила "И дим да ме няма", а в него има дори снимки, на които тя позира на фона на горящото заведение, управлявано от баща ѝ.

По информация, разпространена във вторник от пресслужбата на Областната дирекция на вътрешните работи във Варна, Александрова е влязла в пререкания с пристигналите на място полицаи. За това ѝ е направена "остра забележка да напусне местопроизшествието", тъй като огънят е възпламенил няколко газови бутилки, съхранявани в заведението, съобщиха от дирекцията на полицията във Варна.

На критиките на общинската съветничка, че "Старата къща" е изгоряла заради бавна реакция на противопожарните екипи от полицията отговарят, че на мястото на инцидента вода е била докарана едва 30 минути след пристигането на първата противопожарна кола, тъй като хидрантът е бил твърде отдалечен от мястото на пожара. В потушаването на пламъците са участвали общо 3 специализирани автомобила, но въпреки това водата е била осигурена от частна противопожарна служба.

Според източници от мениджмънта на "Златни пясъци "АД най-вероятно отговорност за пожара може ще бъде понесена от наемателя на заведението Здравко Александров. Интересен детайл от портрета на бизнесмена е фактът, че след като кметът на Варна Кирил Йорданов избра за прословутия си мерцедес S класа "златния" номер "В 11111 В" с пет единици, бизнесменът, който кара същия автомобил, веднага смени регистрационната му табела с почти идентичен номер, в който единиците са вече 6.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?