Общинари в Несебър се разследват за ремонт на път

Бургаската окръжна прокуратура образува досъдебно производство срещу длъжностни лица в Община Несебър по един от сигналите, които местна политическа партия подаде през януари тази година. Това съобщиха от прокуратурата във вторник.

Досъдебното производство е образувано по сигнала за ремонт на пътя Обзор – Приселци, който не е извършван, а са платени пари от общинския бюджет - близо 200 000 лева, добавят от държавното обвинение.

През януари от несебърската партия ДЕЛА обявиха,че дават на прокуратурата кмета на курортния град Николай Димитров заради пет неправомерни сделки, извършени от поверената му община.

Една от тях е за ремонта на въпросния път. От ДЕЛА тогава заявиха, че са изплатени близо 200 000 лева на частна фирма за ремонт на пътя Обзор-Приселци, който обаче продължава да е в окаяно състояние.

От кметството контрираха като заявиха, че ремонт наистина не е извършван, а само бетониране на отсечка от един километър. Дължината на пътя е от 7 км., но нямало пари да се оправи цялото трасе. Договорът за бетониране е сключен между община Несебър и фирма "Обзор" ЕООД през август 2009 г.

Месец по-късно е издаден акт за строително-монтажни работи, но през 2009 г. по пътя не са извършвани такива, твърдят от ДЕЛА.

В крайна сметка думата ще има прокуратурата, която ще реши дали да даде "виновните длъжностни лица" на съд.

Споделяне

Още от България