Общинарите в Шабла дадоха на ТИМ да строи голф игрище и яхтпорт

Общинският съвет в Шабла реши общината да участва в акционерните дружества "Шабла Голф -Ваклино" АД и "Шабла Марина" АД, съобщиха от общината в петък. Общинското участие и в двете дружества ще е с 35% от капитала им под формата на апорт на терени.

В съдружие с "Бългериън голф съсайъти" ЕООД общината ще изгражда голф игрище край село Ваклино, а с "Рост Инвест" ЕООД - яхтено пристанище, уточниха от общината. И двете дружества са контролирани от варненската икономическа групировка ТИМ.

Така след като ловешкият бизнесмен Гриша Ганчев договори учредяването на смесено дружество с община Шабла за изграждане на голф комплекс, същото стори и ТИМ.

На заседание на общинския съвет на Шабла в началото на февруари бяха разгледани предложенията на ТИМ да се създадат двете смесени дружества с черноморската община.

Община Шабла води разговори с инвеститори за изграждането на пет голф комплекса в Северното Черноморие, като досега се е разбрала с ТИМ и Гриша Ганчев.

Земите, върху които трябва да бъдат разположени бъдещите голф зони на ТИМ, както и тези на Гриша Ганчев край Шабленското и Дуранкулашкото езеро, дори бяха отложени от списъка на защитените територии.

През лятото на м.г. правителството даде на Гриша Ганчев 560 дка земи и гори в община Каварна, които са част от НАТУРА 2000, за да строи луксозно ваканционно селище. В района има три голф игрища, две от които на туристическия и рекламен бизнесмен Красимир Гергов. За смяна на предназначението на близо 600-те декара земя Ганчев плати 3.58 млн. лева.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?