Общината глобява фирми с 400 000 лева за забавения ремонт пред НДК

Сн. БГНЕС

Солени глоби ще има за фирмите, които осъществяват ремонта на парка около НДК. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова при проверка на рехабилитацията на участъка. Причината е забавяне на проекта и частично некачествено изпълнение, уточни Фандъкова.

Паркът около НДК трябваше да бъде готов в началото на есента, а към момента все още не е ясно кога ще бъде завършен.

Фандъкова уточни, че до този момент санкциите възлизат на 375 хил. лева, а при допълнително забавяне могат да достигнат до 800 хил. лева.

"Фирмите, които изпълняват озеленяването, настилките и монтират тоалетните, още не са приключили, което означава, че те имат сериозно забавяне. Причината е, че контролът на място беше непрекъснат. Седем пъти с официални писма е връщана фирмата за настилките, за да отстрани забележки, поставени от контролните органи. Това води до забавянето, а за него те дължат неустойка“, обясни кметът.

“До момента дължат 375 000 лв. Само фирмата по настилките дължи на ден по над 23 000 лв. До края на месеца, когато очакваме всички да са приключили, ако не са си отстранили забележките, общата санкция ще достигне до 800 000 лв.", допълни Фандъкова.

Споделяне

Още по темата

Още от България

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?