Общината иска Министерството на културата бързо да ремонтира ремонта на Ларгото

Счупени плочки, разместени павета, паднала облицовка, напукани стъкла. Тези (де)ефекти могат да се видят при разходка по Ларгото в центъра на София. Пространството беше ремонтирано само преди две години, а стойността на поръчката беше над 17.7 млн. лева.


Сн. Спаси София

За счупените плочки и стъкла и разместените павета сигнализираха от неправителствената организация "Спаси София". "Абсолютен позор е, че беше допуснато точно там да има некачествено и мърляво строителство, както и липса на поддръжка", смятат от организацията и напомнят, че обектът има 20-годишна гаранция.

Сн. Спаси София

Във фейсбук кметът Йорданка Фандъкова обяви, че е поискала от министъра на културата "в най-кратки срокове да предприеме действия за възстановяването" на настилките. Това пространство, което е част от комплекса "Антична Сердика", от години се управлява от Министерството на културата и то възложи поръчката за ремонт на Ларгото.

Сн. Спаси София

Наскоро Министерският съвет взе решение да прехвърли "Антична Сердика" за управление на общината. Според Фандъкова до момента той не е предоставен на общината. Тя пък ще го приеме "само ако той е в добро състояние и са отстранени всички дефекти".

Сн. Спаси София

Споделяне

Още по темата

Още от България