Общината продуцира клип, за да се обясни за ремонта на "Графа"

Общината продуцира клип, за да се обясни за ремонта на "Графа"

Столичната община е продуцирала видеоклип за ремонта на ул. "Граф Игнатиев", за да обясни, че всичко по него е точно. Същото беше направено и по-рано през седмицата при изслушване на отговорните за обновяването в комисията по архитектура.

Ремонтът на тази част от центъра генерира доста скандали в последните седмици - от неравните на места плочки, през шарката им до виброизолацията на релсите. Видеото с обяснения основно за технологията на поставяне на релсите беше публикувано във фейсбук профила на кмета Йорданка Фандъкова ден, след като стана ясно, че прокуратурата проверява избора на виброизолационната подложка, която се слага под тях.

"Това кратко видео представя част от строителните дейности на ул. "Граф Игнатиев", с повече детайли за технологията на поставяне на настилките и релсовия път. Ремонтът на тази знакова улица очаквано е обект на голям интерес, затова съм поискала да бъде предоставяна и допълнителна информация", пише в профила на кмета.

В клипа се показва как се слага виброизолационната подложка и последващите стъпки по поставянето на настилката около релсите. Посочва се също, че самите релси са нови, а като доказателство е показан баркодът на една от тях. Това явно трябва да отговори на съмненията, че релсите са нови.

Във видеото в близък план е показано също как работници, поставящи плочите по част от улицата, използват нивелир. След първите снимки на отворен за кратко участък от "Граф Игнатиев", на които се виждаха неравни настилки и криви фуги, в социалните мрежи се появиха саркастични коментари, че майсторите не използват този уред в работата си.

При представянето на видеото Фандъкова обяснява още, че е поискала от изпълнителя "Джи Пи Груп" "да постави допълнителни указателни табели, които да улеснят пешеходците, както и всекидневно да проверяват дали са на мястото си". "Благодаря на всички граждани за търпението и отново се извинявам да причиненото неудобство", пише в поста на кмета.

В него се припомня, че срокът за завършване на ремонта е 300 дни, считано от началото на май. Казва се също, че трамвайното трасе е напълно готово и се работи по поставяне на настилки около релсите, за да бъде пуснат градският транспорт "максимално скоро". "В цялата зона 2, която включва и ул. "Граф Игнатиев", се обновяват 50 000 кв. м настилки, като се поставят гранитни и бетонови павета и плочи", завършва обяснението.

Споделяне

Още по темата

Още от България