Общината пуска още автобуси до Витоша

Общината пуска още автобуси до Витоша

Столичната община ще се опита да облекчи транспортните проблеми на Витоша. От тази събота по линия 66 - от Столичния зоопарк до спирка "Морени" в планината, ще се движат повече автобуси. Това трябва да намали интервала на движение между колите на 30 минути. Първият автобус ще тръгва от зоопарка в 7.50 часа, а последният в 16.50 часа от "Морени".

Линията е единствената, която се движи в планината. Тя работи само в почивните и празничните дни. Автобусите по нея по традиция са малки, стари и препълнени. Преди време до парк Витоша пътуваха редовни линии през цялата седмица.

"Директният ангажимент на общината е осигуряването на автобусния достъп до планината. Възложила съм и още следващата събота и неделя ще бъде увеличен броят на автобусите по линия 66, които са за “Алеко“ – най-натоварената линия. Също така ще има автобус, който ще изчаква на долната станция на лифта, така че ако има чакащи хора, да може да се включи в движението", каза кметът Йорданка Фандъкова пред БНТ.

"Големият дебат е по отношение на състоянието и възможността за инвестиции в лифтове и влекове на планината. Това е тема, която от години стои в дневния ред на обществото. Важно е да кажа, че възложих към редовните проверки, които прави Изпълнителната агенция по метрологичен и технически надзор за техническото състояние на съоръженията, да се направи и междуведомствена група, така че към тези проверки да се включат и колегите от строителен контрол", коментира Фандъкова.

Споделяне

Още по темата

Още от България