Общината "узакони" постройките на терасата на Пламен Георгиев

Строителният контрол е отменил акта за незаконни навеси, издаден от район "Слатина"

Сн. бТВ

Общинският строителен контрол в София смята, че постройките на терасата на шефа на антикорупционната комисия Пламен Георгиев са законни, въпреки че според район "Слатина" те са направени без документи. Събарянето им също на практика е отменено.

През април експерти от районната администрация установиха незаконни два дървени навеса от по 50 кв. метра върху покрива тераса от тризонета на Пламен Георгиев. Освен това посочиха шефа на антикорупционната комисия като собственик на постройките, въпреки че той твърди, че те са върху общи части на сградата, а не върху неговата тераса. Актът за премахването на навесите трябваше да бъде издаден от общинския строителен контрол, който от години се оглавява от арх. Влади Калинов.

В понеделник пред бТВ Калинов обясни, че установените от районната администрация незаконни постройки, всъщност може да са законни, "когато е допустимо". Той потвърди, че въпросните навеси не са били част от проекта и разрешението за строеж за сградата в столичния кв. "Гео Милев", в която сега живее Георгиев. Въпреки това тя е въведена в експлоатация с въпросните постройки и "нищо след това не се е случило".

От обясненията на Влади Калинов не става ясно на кой текст от закона се позовава, за да признае за законни постройките, направени без разрешение и без строителни книжа.

Общината от месец не отговаря на въпросите на Mediapool защо общинският строителен контрол не е издал заповед за премахването на постройките на терасата-покрив на Пламен Георгиев. От там дори препратиха отново към районната администрация "Слатина", въпреки че нейните служители само констатират проблемното строителство, а заповедта за премахване трябва да се издаде от арх. Калинов.

Споделяне

Още по темата

Още от България