Общинската структура на ДПС в Хитрино напуска партията

Общинската структура на ДПС в Хитрино напуска партията

Общинската структура на ДПС в Хитрино напуска партията. Това съобщиха представители на местната структура на пресконференция, съобщава Дарик. 26 от 27-те членове на общинското партийно ръководство са подписали декларация по въпроса, представена от Сибрят Еир - кмет на село Каменяк. Единственият, който не е подкрепил напускането, е общинският ръководител Севджан Акиф, каза Еир.

Те са последвани и от 19 от 20-те структури по места в община Хитрино. Единствено структурата в село Длъжко не е подкрепила декларацията. 16 от 18 кмета на населени места в общината също са подкрепили декларацията за напускане на редиците на движението. Това са направили и 14 от 15 общински съветници в местния парламент на Хитрино.

В декларацията си напусналите посочват два основни мотива. Единият е авторитарното управление от централно ниво, като уточняват, че листите за депутати се редят без тяхното съгласие и одобрение. Вторият аргумент е изключването от ДПС на общинският кмет Нуридин Исмаил.

"Никой не ни е подсказал да го направим. Кметът Исмаил заяви, че не се меси в такива мероприятия", коментира Неждед Мурад по повод версията за оказан натиск от страна на общинския кмет. Към момента всички напуснали остават независими.

Споделяне
Още по темата
Още от България

Смятате ли, че президентът е "сготвил" премиера със снимките от спалнята?