Общинските училища получават близо 2.5 млн. лв. за стипендии

Общинските училища получават близо 2.5 млн. лв. за стипендии

Правителството е одобрило на заседанието си в сряда  допълнителни трансфери за 2.482 млн. лв. по бюджетите на общини за изплащане на стипендии за образователни резултати от общинските училища за настоящата година.

Средствата за стипендии са разпределени на база постигнатите образователни резултати на държавните зрелостни изпити по български език и литература и по математика. Условията и редът за разпределението им са определени със заповед на министъра на образованието и науката, посочиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Целта е да се даде възможност на най-добре представилите се на държавните зрелостни изпити по български език и литература и по математика 78 общински училища с осигурените средства да провеждат училищните си политики за повишаване качеството на образованието.

Постановлението няма да доведе до пряко или косвено въздействие върху държавния бюджет, тъй като необходимите средства са предвидени по бюджета на Министерството на образованието и науката за 2018 г., допълват от кабинета.

Споделяне

Още от България

Как оценявате кандидата на ИТН за премиер?