Обстановката по границата е спокойна, обяви Стефан Янев

Обстановката по границата е спокойна, обяви Стефан Янев

Служебният премиер Стефан Янев обяви, че обстановката по границата е спокойна. Той посети българо-турската граница в района на Малко Търново.

"Има очакване за интензифициране на натиска по границата. Всичко необходимо като организация е направено, включително и включване на други структури от армията при необходимост. Обстановката по границата е спокойна", каза Янев пред журналисти.

Той добави, че е направена организация при евентуален засилен поток от афганистански бежанци. Според него вълната е неизбежна и не е започнала от скоро.

"Прави усилия в най-скоро време да ремонтираме участъци и да поправяме пътища. Оградата е в добро състояние. Има компрометирани участъци, но нищо драматично. Може да се поправи за около месец. Няма нужда и от изграждане на нови центрове", обясни премиерът.

По думите му политическата ситуация в страната не е каквато трябва да бъде- нормален процес за съставяне на правителство. Неговите очаквания са парламентарно представените партии да направят всичко необходимо.

"Парламентарно представените партии и коалиции имат достатъчно опит, поле за действие, знаят си отговорността по отношение на хората, които са ги изпратили там и са гласували за тях. Моите очаквания са да направят всичко необходимо. Очакванията на хората за промяна и нещо добро минава през гласуването за тези хора, които се в пергамента. Те трябва да направят това усилие. Ако не успеят и се стигне до извънредни избори потърпевши ще бъдат именно партиите, които в момента с разнопосочно говорене разочароват совите избиратели", каза той.

Споделяне

Още от България