Обвинен в измама застреля съдия, адвокат и свидетел в Милано

Обвинен в измама италианец застреля в четвъртък съдия, адвокат, свидетел по делото му и е ранил тежко още един човек в Съдебната палата в Милано. В сградата е открит още един труп на човек, който най-вероятно е починал от уплаха.

Убиецът е Клаудио Джардиело, който е бил обвинен в измама с цел да бъде признат за банкрутирал.

Трагедията се е разиграла в съдебната зала на процеса, свързан с неговия случай. Според първоначалните сведения той е стрелял по време на разпит на свидетел, като е убил адвоката си и е ранил тежко друго лице. След това отишъл на долния етаж и е застрелял съдията Фернандо Чампи в неговия кабинет.

Близо час убиецът се е укривал в Съдебната палата, но е успял да избяга от преследвачите си с мотор. Той е бил задържан на 30 километра от Милано, в селището Вимеркате.

Полицията предполага, че Клаудио Джардиело е внесъл пистолета в Съдебната палата, влизайки със своя адвокат през служебния вход.

Той е 57-годишен, живее северно от Милано, има различни строителни фирми и напоследък е в сериозни финансови затруднения. Джардиело е обвиняван в умишлено предизвикване на фалит на компания. По тези обвинения той беше привикан в съда.

Съдебната палата е отцепена и всички присъстващи са евакуирани. Очаква се на мястото на събитието да пристигне вътрешният министър Анджелино Алфано.

Споделяне