Обвинената в убийството на децата си майка остава в ареста

Снимка: БГНЕС

Обвиняемата в убийството двете си деца Кристина Дунчева от Сандански остава в ареста. Това постанови Софийският апелативен съд. Решението е окончателно.

Дунчева обжалваше задържането си, постановено от окръжния съд в Благоевград. Тя е обвиняема в убийството на двете си деца – на 3 и 5 години. Престъплението бе извършено в семейното жилище в Сандански миналата седмица. Сигнал в полицията бе подаден, след като бащата – Георги Трайков – разби вратата на апартамента и откри убитите деца.

Адвокатът на Дунчева Маньо Алексиев поиска по-лека мярка за обвиняемата. След убийството защитата ѝ твърди, че младата жена е била системно тормозена от семейството на мъжа ѝ, а той редовно ѝ посягал. Пред бТВ Трайков отрече да е удрял нея или децата си. Двамата са били пред развод, делото е било насрочено. Дунчева е подала и жалба за домашно насилие.

Прокуратурата настоя тя да остане в ареста. Съдът се съгласи с държавното обвинение. Магистратите се съгласиха, че няма опасност Дунчева да се укрие, но според тях може да извърши ново престъпление.

Към момента по делото не са изготвени назначените експертизи. Една от тях трябва да каже дали майката има психично заболяване и дали е способна да носи отговорност за постъпките си. Съдиите подчертаха, че има данни, че Дунчева е имала психично разстройство, но не е приемала предписаните ѝ лекарства.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?