Обвинената за смъртта на съпруга си Анита Мейзер излиза от затвора

Причината – страда от болестта на Хашимото

Обвинената за смъртта на съпруга си Анита Мейзер излиза от затвора

Обвинената в смъртта на съпруга си миска Анита Мейзер излиза от затвора срещу гаранция от 5000 лв. Решението е на Варненския апелативен съд, който гледа делото за смъртта на партньора ѝ Николай Димов.

В края на октомври 2017 г. Мейзер беше осъдена на 4 години затвор за причиняване на смърт по непредпазливост на съпруга си от Варненския окръжен съд.

Николай Димов загина в нощта на 14 август 2016 г., след като се задуши от "свински опашки", поставени му от съпругата му.

Първата съдебна инстанция реши още Мейзер да плати 150 000 лв. обезщетение на родителите на Димов.

Миската, която нашумя у нас след представянето на страната ни в международен конкурс за най-красивите омъжени дами, обжалва присъдата.

Втората съдебна инстанция – Варненският апелативен съд е разгледал делото и то е обявено за решаване.

В края на съдебното заседание защитата на Мейзер е поискала отмяна на мярката за неотклонение "задржане под стража" в по-лека, заради здравословни проблеми.

Адвокатът на обвиняемата Петър Чалъмов е посочил, че Мейзер страда от болестта на Хашимото.

Варненският апелативен съд е решил, че няма опасност Анита Мейзер да се укрие и е променил мярката ѝ за неотклонение в парична гаранция от 5000 лв., съобщи Нова телевизия.

Срещу Мейзер има повдигнато обвинение и за предлагане на подкуп от 30 000 евро на разследващ полицай "за да оправи нещата".

Споделяне

Още от България

Колко време давате на новия парламент?