Обвинение за шофьорката на автомобила, причинила тежката катастрофа

Обвинение за шофьорката на автомобила, причинила тежката катастрофа

За 72 часа е задържана 29-годишната жена от Плевен, която се удари с автомобила си в автобус при тежката катастрофа край Вакарел в петък. Това обяви на извънреден брифинг наблюдаващият прокурор по делото Мирослав Ангелов в Софийската окръжна прокуратура.

Той обясни, че няма техническа неизправност на автомобила на 29-годишната шофьорка и че катастрофата се дължи на нейни субективни действия. Тя е с обвинение за извършено престъпление, квалифицирано като "причиняване на пътно-транспортно произшествие, при което са загинали и пострадали повече от двама души".

При трагичния инцидент вчера край Вакарел живота си загубиха шестима, а над 20 са пострадалите, които са настанени в различни столични болници.

Ще бъде внесено искане за постоянна мярка за задържане на 29-годишната жена, която ще се гледа в понеделник. Ангелов каза още, че до момента са разпитани 26 свидетели, сред които и пострадалите, които са настанени в болниците.

Пробите за наркотици и алкохол както на шофьора на автобуса, така и на водачката на лекия автомобил са отрицателни, каза още Мирослав Ангелов.

От Прокуратурата призоваха свидетели на катастрофата от другите автомобили, които са били на магистралата по време на тежкия инцидент, да се обадят, за да може истината да се изясни по-бързо. 

Споделяне

Още от България