Обвинението в САЩ поиска конфискация на имоти на съпругата на Бернард Мадоф

Прокуратурата в САЩ поиска да бъдат конфискувани активи за над 100 млн. долара, които са собственост на Бернард Мадоф и съпругата му Рут, предаде Ройтерс в понеделник.

Активите включват жилища, автомобили, яхти, облигации, сребърни прибори, пиано.

Семейство Мадоф притежава жилища в Манхатън, Палм Бийч (Флорида), Антиб (Южна Франция) и Лонг Айлънд (щата Ню Йорк), за 22 млн. долара, банкови депозити за 17 млн. долара и облигации "най-малко" за 45 млн. долара, издадени от публични организации.

Бившият председател на фондовата борса "Насдак" в четвъртък бе изпратен в затвора, след като се призна за виновен в създаването на най-голямата измама в историята на Уолстрийт, източила от инвеститори 65 млрд. долара за повече от 20 години.

Присъдата ще бъде произнесена на 16 юни и Мадоф може да бъде осъден на доживотен затвор.

Американското правителство заяви намерението си "да поиска конфискацията на определени активи", посочвайки компанията "Яхт бул" (Yacht Bull Corp.) на Каймановите острови, три яхти за над 10 млн. долара, четири автомобила, сребърни прибори за 65 000 долара и пиано "Стейнуей" (Steinway) за 39 000 долара.

Според адвокатите на Мадоф активите за 69 млн. долара не са част от измамническата схема, създадена от него, защото са били на името на Рут Мадоф.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят