Обвинените в корупция данъчни от Търново пуснати под парична гаранция

Обвинените в корупция данъчни от Търново пуснати под парична гаранция

Специализираният наказателен съд пусна под парични гаранции шестимата данъчни служители от Велико Търново, които бяха задържани миналия четвъртък по подозрения, че са били част от схема за длъжностни престъпления и събиране на подкупи.

Спецпрокуратурата тогава повдигна обвинения на бившия директор на териториалната дирекция на НАП в града Стефан Михайлов, зам.-директорите Пламен Томов и Мирослав Стефанов, на началник отдел "Селекция" Петя Николова, както и на данъчните инспектори Иван Конов и Младен Векилов. Тогава с тях бяха арестувани още трима техни колеги, но сле разпити те бяха пуснати, без да им бъдат повдигнати обвинения.

Сега и шестимата излизат на свобода. Най-голямата гаранция - 20 хиляди лева, е определена за Стефан Михайлов, срещу когото е повдигнато обвинение за ръководител на престъпната група, действала две години. Останалите са освободени от ареста срещу гаранции от 5, 10 и 15 хиляди лева. Те са отстранени от работа, наложена им е забрана да напускат страната, предаде БНР в неделя.

Споделяне

Още от България