Обвинените в убийството на американеца Даниел Уедър остават в ареста

Състав на Софийския градски съд наложи мярка за неотклонение задържане под стража на Юлиян Ангелов, Ангел Ангелов и Павел Муаджов, обвинени за убийството на американския гражданин Даниел Уедър.

В мотивите си съдът посочва, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че тримата са извършители на деянието, в което са обвинени. По смисъла на закона деянието се явява тежко и за него е предвидено наказание от 10 до 20 години лишаване от свобода.

В случай на налагане на по-лека мярка за неотклонение има опасност тримата да се укрият и да извършат друго престъпление.

Решението на СГС може да бъде обжалвано или протестирано на 8 март пред Софийския апелативен съд.

Тялото на 44-годишния Даниел Уедър беше открито в събота вечерта близо до автомагистрала "Хемус" край София. И трите момчета, обвинени в убийството на Уедър, са участвали в заснемането на порнографски филми. Вероятният мотив за Убийството, според разследващите случая е, че от Уедър е поискано да свали от порносайт снимки на момиче.

Уедър е продуцирал порнофилми, за които са били избирани малолетни и непълнолетни момичета и момчета от България. Той е получавал сценарии от САЩ, където после е пращана порнопродукцията. Снимачната техника е съхранявана във Видин, Пловдив и Бургас. Последното снимачно студио е било в столичния квартал "Дружба".

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли партия на Кирил Петков и Асен Василев и ще гласувате ли за нея?