Обвиненият за обира на магазин "Фантастико" остава зад решетките

Обвиненият за обира на магазин "Фантастико" остава зад решетките

Софийският градски съд постанови постоянна мярка за задържане на Любомир Крумов, който е обвинен за обира на 2 млн. лв. от магазин "Фантастико" в София.

На 14 декември 2009 г. от магазина в столичния квартал Студентски град са откраднати около 2 млн. лв. от оборота на магазина. В магазина е проникнато около 00.40 часа през нощта. Разбита е метална каса, откъдето е открадната сумата. Няма пострадали при обира.

26-годишният Любомир Крумов бе задържан на 10 септември за 72 часа заради кражбата. Той отиде, придружен от адвоката си, сам в следствието.

Според съдия Ани Захариев ДНК-експертизата, изготвена при разследването, не е достатъчна за присъда, но е достатъчна да се предположи, че младежът е извършил престъплението. В мотивите си тя записа, че има опасност, ако той е на свобода, да извърши ново престъпление.

След края на съдебното заседание адвокатът му Илиян Василев отказа да отговаря на въпроси на журналисти и обвини репортерите, че били "зомбирани" и се държали "като невменяеми".

В съдебната зала Василев се опита да обясни, че ДНК експертизата на клиента му е опорочена. От заключението на експертите става ясно, че биологичният материал е взет от фенерче, намерено по време на огледа след обира. Василев заяви, че първо фенерчето е било "намазано" за да се търсят пръстови отпечатъци и след това е взет биологичния материал. Съдът обаче, позовавайки се на документацията, записа в определението си точно обратното - че първо е взет биологичен материал, а след това е изследвано за пръстови отпечатъци.

Адвокатът заяви още в съдебната зала, че било жалко прокуратурата да иска постоянно задържане на клиента му при такива обстоятелства. Според Василев производството срещу клиента му било съпътствано от две паралелни реалности. Едната била тази в пресата, която се ползвала за "помпане на рейтинги".

Адвокатът заяви, че разследването е било спряно допреди няколко дни, защото не бил открит извършител и е подновено, след като Любомир Крумов се предал.

Решението на съда може да бъде обжалвано пред по-горната инстанция.

Споделяне

Още от България