Обвиненият за побой Расате твърди, че се е защитавал от свой съсед

Обвиненият за побой Расате твърди, че се е защитавал от свой съсед

Председателят на движение "Гвардия" и бивш лидер на БНС Боян Расате, който преди ден бе обвинен за нанасяне на средна телесна повреда, обяви в четвъртък, че е действал при самозащита, след като бил нападнат от свой съсед.

По информация на МВР и прокуратурата националистът счупил единия глезен на мъж на столичната ул. "Цар Симеон", с който влезли в спор за кучето му.

"Бях нападнат от свой съсед на улицата. Опита се да ми нанесе удар с юмрук в лицето, аз го избегнах и ме удари по ухото. Преди да ме удари втори път, го ударих аз", твърди Расате в четвъртък.

По думите му не става въпрос за конфликт със случаен минувач, а с негов съсед, който от месеци го тормози и заплашва.

"Има къща на нашата улица, с две кучета в двора. Като минавам покрай оградата с моето куче, те започват да лаят, а той ми крещи да минавам по другия тротоар", обясни предисторията Расате.

Според него при инцидента във вторник, около десет минути е спорил на улицата със своя съсед, който го е блъскал, а в един момент ритнал кучето му.

"Няколко часа след инцидента го видях на улицата. Беше здрав, прав на двата си крака", осъмни се Расате по отношение на твърдението на разследващите, че пострадалият е със счупен глезен.

Споделяне

Още от България