Обвиненият за суджуците депутат от ГЕРБ напуска парламента

Живко Мартинов

ГЕРБ започна партийна операция по разчистване на щетите от "Суджук-гейт", като главното действащо лице в аферата – депутатът Живко Мартинов, ще напусне парламента, а ръководството на цялата партийна структура в Добрич е освободено. За негов временен шеф е сложен вицеадмирал Пламен Манушев.

Съобщението за рокадата направи заместник-председателят на ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов във вторник, четири дни след разкритията на прокуратурата, които успяха ефектно да замъглят новината около внасянето на мегаделото "КТБ" в съда.

"Народният представител Живко Мартинов напуска парламента по собствено желание", съобщи Цветан Цветанов пред журналисти в Добрич.

"Благодаря му за тази постъпка, защото по този начин се пресичат опитите да бъде хвърлено петно както върху ГЕРБ, така и върху името на премиера”, каза още Цветанов и заяви, че в сряда в парламента ще бъде гласувано освобождаването на Живко Мартинов.

"Силата на ГЕРБ е в нейната откритост и прозрачност. Ние никога не сме допускали поведение, което влиза в разрез със закона и морала. ГЕРБ никога не е толерирал поведение, което да хвърля петно върху партията, както се опитват някои хора”, заяви той.

От Добрич Цветанов направи анализ на състоянието на организацията в областта и града, като припомни, че именно тук е бил най-слабият резултат на партията на местните, а след това и на президентските избори.

"Нашето желание е в следващите месеци да се работи за възраждането на организацията, за нейното заздравяване и стабилизиране, да се върне доверието на хората, за да започнем да се готвим за предстоящите местни избори”, подчерта заместник-председателят на ГЕРБ, цитиран от партийния пресцентър.

Той представи новото, временно ръководство на структурите на ГЕРБ в област Добрич, които в следващите няколко месеца трябва да направят анализ на състоянието на структурите и да подготвят избора на ново редовно ръководство през есента.

Освобождаването на цялото ръководство става по изрично искане на премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Както обясни главният прокурор Сотир Цацаров миналия петък, депутатът Мартинов е изнудвал местен търговец за общо 4 тона суджук, 60 кг телешка пастърма и филе "Елена" за общо 45 000 лева. Според разследващите народният представител многократно заявил, че деликатесите са за премиера Бойко Борисов. "Проверката е показала, че дори един суджук не е достигнал до министър-председателя", подчерта главният прокурор.

Споделяне

Още по темата

Още от България