Обвиненият за убитото дете в Сотиря признал всичко

Според адвоката му Мартин Трифонов бил пиян, съжалявал за стореното

Обвиненият за убитото дете в Сотиря признал всичко

Задържаният и обвинен в изнасилването и убийството на 7-годишно дете в сливенското село Сотиря Мартин Трифонов е признал вината си пред служебния си защитник. Това се случила в болницата, където 21-годишният мъж е настанен заради получените при залавянето му огнестрелни рани в краката, съобщи бТВ, цитирайки осигуреният от държавата адвокат на Трифонов.

По думите му Мартин Трифонов е разказал с подробности извършеното от него и какво точно се е случило. Адвокатът призна, че става въпрос за смразяващи детайли за престъплението и отказа да ги коментира.

Трифонов е казал, че осъзнава какво е направил, че съжалява. Той твърди, че по време на престъплението бил пиян – първо пил ракия, после бира и енергийни напитки.

От окръжната прокуратура пък съобщиха, че назначената ДНК експретиза потвърждава, че извършител на изнасилването е Трифонов.

Преди ден прокуратурата му повдигна три обвинения – за блудство, изнасилване и убийство по особено жесток начин на непълнолетно лице.

Всичко, което заподозреният е разказал, тепърва ще бъде проверено. За целта ще бъде проведен следствен експеримент на мястото на престъплението.

Според неговия служебния защитник в подобни случаи едва 70% от думите на задържаните за тежки престъпления могат да бъдат приети като истина и се потвърждават в хода на следствието.

Трифонов е в болницата, където след задържането му в петък са направени две операции заради огнестрелните рани. Мъжът е уцелен от полицейски куршуми в лявото бедро и дясната подбедрица. Имал счупена кост и тежко артериално кървене, което е наложило спешната интервенция.

Младият мъж бе задържан ден след като бе намерена изнасилена 7-годишната Кристин в дере в края на селото. Лекарите обаче не успяха да спасят живота ѝ.  Почти ден Трифонов се укривал в гората.

Заради смъртта на детето понеделник е обявен за ден на траур в община Сливен.

Споделяне

Още от България