Обвиненият за убийството на 15-годишния Георги Игнатов остава окончателно в ареста

Снимка: БГНЕС

19-годишният Йоан Матев, обвинен за убийството на 15-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина на 2 юни 2015 г., остава окончателно в ареста, реши в четвъртък Софийският апелативен съд (САС).

Трупът на момчето бе намерен на пейка в близост до метростанция "Ст. Васил Левски", а МВР издирва неуспешно близо 2 години извършителят по кадри от охранителните камери в района. До ареста на Матев се стигна след показания от брат му Марсел, които бяха и основната причина обвиняемият да бъде оставен за постоянно зад решетките.

САС прие, че ако той бъде пуснат на свобода, Матев може отново да промени външния си вид, както бе установено, че е направил след убийството. Неговото обяснение пък бе, че много хора си пускали брада.

Адвокатът му Станислав Гюров атакува показанията на брата на клиента си като несъстоятелни, аргументирайки се, че не са били дадени пред съдия. Попитан дали вярва в невинността на Йоан Матев, юристът коментира: "Чисто юридически и като лично отношение, аз съм длъжен да направя всичко възможно и да спазвам закона при защитата в целия обем… човешки – по-скоро, да".

Споделяне

Още по темата

Още от България